Ornamente Fier Forjat
 

Total 0 RON

Cos de cumparaturi

0747 127 292 / 0724 604 236

Conform celei mai simple definitii ale “fierului forjat” acesta  este  tipul specific de fier si materialul traditional al fierarului. Fierul lucrat, literar inseamna fier forjat , termen care se refera la metoda de fabricare a metalului prin lucrarea lui repetata sub actiunea ciocanului. In trecut, munca fierarului, prin urmare, a devenit cunoscuta ca Feronerie, un nume care a persistat pentru acest tip de arta chiar daca metalul utilizat putea si sa nu fie metal forjat. Azi cel mai utilizat material al fierarilor este otelul care a devenit un produs industrial ieftin caruia ii lipsesc multe virtuti ale predecesorului sau.
Din punct de  vedere istoric fierul forjat era prelucrat de fierari utilizand tehnici traditionale atat in forjare cat si in constructie pentru a crea ”Lucrari Decorative din Fier Forjat”.
Azi termenul de fier forjat a devenit mult discutat si gresit interpretat, pentru a include toate elementele din fier forjat  printre care si fonta, otelul la fel ca incorporarea tehnicilor moderne de constructie. Diferenta dintre calitate si valoare este enorma.
Intrucat e inimaginabil sa schimbi istoricile lucrari din piatra cu cele din cement, piatra turnata sau cement Portland, e ceva comun pentru vechiul Fier forjat sa fie inlocuit cu otelul usor si sudarea electrica.