Ornamente Fier Forjat
 

Total 0 RON

Cos de cumparaturi

0747 127 292 / 0724 604 236

In mod frecvent balustrada din fier forjat este apreciata din punct de vedere estetic, dar nu trebuie sa uitam ca rolul ei este, in primul rind, acela de protectie.

Daca doresti sa-ti creezi propria balustrada din fier forjat trebuie sa stii cu ce incepi si cum ar trefui facuta. Cu acest articol noi incercam sa te ajutam dar decizia iti apartine. Procedurile, specificatiile si dimensiunile de  mai jos  sunt mentionate in urma practicii pe care o folosesc  inginerii in domeniul fierului forjat dar nu reprezinta o obligativitate. Puteti pune orice alta dimensiune si grosime atat timp cat ele va sunt potrivite si solide pentru rezistenta.

Va inarmati cu o hartie, un creion ,o ruleta si incepeti sa faceti masuratorile  golului balustrazii ca sa stiti exact de cati metri de blustrada aveti nevoie.
Cu datele exacte intrati pe saitul nostru la ELEMENTE PENTRU BALUSTRADA pentru a studia elementele din fier forjat existente si a decide ce vi se potriveste. Puteti deasemenea merge la  un magazin specializat care vinde elemente din fier forjat . Acolo gasiti o gama variata de elemente si ornamente din fier forjat care o sa va usureze munca de creator.

Apoi incepeti  sa faceti schita balustrazii. Trebuie de stiut ca pentru rezistenta ei aveti nevoie obligatoriu de  mana curenta , platbanda de jos, stalpul de inceput  si stalpii de sustinere.

Mana curenta este elementul de care te sustii cand urci sau cobori balustrada din fier forjat. El poate fi executat din platbanda lata de 40 mm,50 mm si  grosime 5mm,6 mm,8 mm,10mm,15 mm . Puteti opta pentru mana curenta din teava cu dimensiuni : 20x40 mm, 50x30 mm, 40x40 mm, etc. Platbenzile pentru mana curenta le puteti gasi pe saitul nostru si in magazinul nostru  specializat cu vanzare de elemente fier forjat .
Sunt foarte multe modele de amprenta a platbandei, precum si unele tipuri de platbanda  asa numita profilata care arata foarte bine pentru o balustrada clasica.

Partea de jos a balustrazii poate fi executata din platbanda 20x8 mm sau teava 20x20,30x30 ,etc.

Prim montantul se pune la inceputul balustradei din fier forjat si serveste pentru sustinerea acesteia, sau cel putin pentru sustinerea primului tronson. Montantul este de obicei din bara mai groasa decat balustru. Saitul nostru si magazinul de prezentare sunt specializate in vanzarea de elemente din fier forjat  pentru confectiile metalice si va pot oferi montanti speciali ornamentali , cu design diferit, in dependenta de modelul balustradei.
Daca insa nu gasiti in vanzare astfel de montanti, puteti folosi patrat plin de 20,25,30 mm sau teava de 20x20,30x30,40x40,20x30,40x30 mm.
Teava si patratul denumite mai sus pot fi atat amprentate cat si simple.
Montantul este bine sa fie ales in dependenta de modelul balustradei din fier forjat.